PowerFix Group

Το Πιστοποιητικό ΔΕΗ

Είναι ένα έγγραφο που με βάση τον υπάρχον νόμο από την 1η Νοεμβρίου 2011 πρέπει να εκδίδεται για κάθε κτήριο. Το πιστοποιητικό ανάλογα με τη μορφή και τη χρήση του κτηρίου πρέπει να επανεκδίδεται κάθε 1 με 14 έτη. Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το πιστοποιητικό είναι απαραίτητο, είναι για την έκδοση κάθε νέας παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, για την επανασύνδεση παλιάς παροχής, για την αλλαγή του ονόματος στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός, ενώ τέλος το πιστοποιητικό χρειάζεται ακόμα και για αίτηση αύξησης της παροχής.

Το πιστοποιητικό που εκδίδει ένας ηλεκτρολόγος πρέπει να αποτελείται από τα εξής έγγραφα:
1. Υπεύθυνη δήλωση από αδειούχο ηλεκτρολόγο
2. Έκθεση παράδοσης ηλεκτρικής εγκατάστασης
3. Πρωτόκολλο ελέγχου ηλεκτρικής εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή κατά ΚΕΗΕ
4. Σχέδια κάτοψης ηλεκτρικής εγκατάστασης και ηλεκτρικού πίνακα
5. Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης

Είναι απαραίτητο

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι το απαραίτητο έγγραφο που πιστοποιεί την καταλληλότητα μιας εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ύστερα από τον απαιτούμενο έλεγχο και τις κατάλληλες μετρήσεις.

Δεν είναι τυπικό

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ δεν είναι ενα τυπικό χαρτί για τη ΔΕΗ καθώς ο έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης καθώς και την ασφάλεια όσων ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το χώρο.

Έχει διάρκεια

Το πιστοποιητικό για μονοκατοικίες και διαμερίσματα έχει διάρκεια ισχύος 14 χρόνια, και 7 χρόνια σε επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά.

Κόστος έκδοσης από €50 + Φ.Π.Α.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948 876 907

Για να ορίσουμε συνάντηση στο ακίνητο που θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης για το πιστοποιητικό. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ. Η διαδικασία της έκδοσης για το πιστοποιητικό περιλαμβάνει την επίσκεψη στο χώρο σας και τις μετρήσεις με το πιστοποιημένο όργανο.

Σε περίπτωση που στον πίνακα δεν υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης, θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε και αυτό είναι επιπλέον χρέωση. Κοστολογείται επιπλέον 50€+φπα για μονοφασική εγκατάσταση ή 70€+φπα για τριφασική εγκατάσταση. Στην περίπτωση που η εγκατάσταση είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγο κακοτεχνιών παρουσιάζει διαρροή, θα χρειαστεί να επισκευαστεί για να πληρεί τους κανόνες καλής λειτουργίας. Όλο αυτό κατά περίπτωση έχει επιπλέον χρεώσεις. 

H PowerFix Group είναι πιστοποιημένος εγκαταστάτης και μέλος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλόνικης, παρέχοντας ασφάλεια και εγγύηση σε όλων των ειδών τις εργασίες που αναλαμβάνουμε.

 PowerFix Group