PowerFix Group

Τι είναι Refurbished

Αν ακούσατε πρόσφατα τον όρο refurbished υπολογιστές ή ανακατασκευασμένα PC και αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται, ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τη σημασία αλλά και τα οφέλη του refurbished εξοπλισμού.

Είναι αλήθεια πως οι refurbished υπολογιστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους δυναμικά τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελούν μία εξαιρετική λύση για πολλές επιχειρήσεις και όχι μόνο για προσωπική χρήση όπως ίσχυε παλιότερα, οπότε αξίζει να ασχοληθείτε με το θέμα – ειδικά αν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό και της δικής σας επιχείρησης.

Τι ακριβώς είναι, λοιπόν, οι refurbished υπολογιστές;

H λέξη refurbished σημαίνει “επαναφορά της αρχικής λάμψης/δόξας” και έχει υιοθετηθεί από τον κλάδο της πληροφορικής για να περιγράψει ακριβώς αυτό το οποίο λέει…. ανακατασκευή σαν καινούργιο.

Όταν επομένως λέμε ανακατασκευή υπολογιστών εννοούμε τη διαδικασία όπου ένας υπολογιστής με εκδορές, φθορές χρήσης και γρατσουνιές επαναφέρεται όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική του κατάσταση και μεταπωλείται στην αγορά.

Προσοχή: Ανακατασκευασμένα PC δε σημαίνει μεταχειρισμένα PC! Κατά τη διαδικασία ανακατασκευής (δηλαδή του refurbishment) οι υπολογιστές περνούν από μια ολοκληρωμένη διαδικασία, τόσου ελέγχου λειτουργίας 360° όσο και αισθητικής των εξωτερικών μερών, με αποτέλεσμα να μεταπωλούνται πρακτικά ως καινούριοι.

 PowerFix Group

Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει και η δική σας επιχείρηση από μια τέτοια αγορά.

i. Με την ανακατασκευή υπολογιστών μειώνετε σημαντικά τα έξοδά σας

Η αγορά ή η αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού μιας επιχείρησης μπορεί να είναι εξαιρετικά δαπανηρή, ειδικά όταν πρόκειται για πολυεθνικές εταιρείες, call centre, ασφαλιστικές, ναυτιλιακές ή τραπεζικά ιδρύματα, όπου απαιτούνται εκατοντάδες μηχανήματα, και κυρίως PC, laptop και οθόνες.

Επενδύοντας σε refurbished εξοπλισμό, το συνολικό κόστος αγοράς είναι κλασματικά χαμηλότερο από ότι αν αγοράζατε καινούργιο, γεγονός που σημαίνει ότι τόσο οι μεγάλες όσο και οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά, εξοικονομώντας σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού τους.

ii. Με την αγορά ανακατασκευασμένων υπολογιστών προστατεύετε το περιβάλλον

Γνωρίζετε τι είναι η κυκλική οικονομία και γιατί είναι απαραίτητη σήμερα;

Μέσω της κυκλικής οικονομίας αποσκοπούμε στη συντήρηση, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακατασκευή και την ανακύκλωση, μειώνοντας ταυτόχρονα τόσο τις εισροές νέων πόρων όσο και τη δημιουργία αποβλήτων.

Και, δυστυχώς, η παραγωγή ηλεκτρονικών και οι ρυθμοί με τους οποίους η τεχνολογία εξελίσσεται, την έχουν ανάγκη.

Με 57,000 τόννους ανακυκλωμένου Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) το 2020, η Ελλάδα φαίνεται πως κινείται προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και τα οφέλη της. Όμως οι αριθμοί αυτοί, παρότι ακούγονται υψηλοί αποτελούν ένα μικρό ποσοστό της δυναμικής που πρέπει να αναπτυχθεί στην παγκόσμια κυκλική οικονομία, και σε αυτό οι επιχειρήσεις έχουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο μέσω ειδικών συνεργασιών που οφείλουν να δημιουργήσουν με πιστοποιημένες εταιρείες αξιοποίησης μη-χρησιμοποιημένου εξοπλισμού.

 PowerFix Group

iii. Με τους refurbished υπολογιστές προσαρμόζεστε στα νέα δεδομένα

Ένα ακόμα πλεονέκτημα που κερδίζουν οι επιχειρήσεις επενδύοντας στην αγορά ανασκευασμένων υπολογιστών είναι ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να προσαρμόζονται πιο εύκολα σε νέα δεδομένα, είτε πρόκειται για τεχνολογικά άλματα ή για καταστάσεις όπως της πρόσφατης πανδημίας.

Λόγω των υβριδικών γραφείων που έχουν δημιουργηθεί με αφορμή τον Covid-19, φαινόμενα όπως η εργασία από το σπίτι ή οι digital nomads συνεχώς αυξάνονται, γεγονός που απαιτεί ευέλικτες και οικονομικές αγορές.

Όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες, η ανάγκη για εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείται από το σπίτι ή από οπουδήποτε στον κόσμο ήρθε για να μείνει, και μόνο επενδύοντας σε refurbished εξοπλισμό θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στη νέα πραγματικότητα διατηρώντας το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο.

Η PowerFix Group μπορεί να σας βοηθήσει στην ανανέωση ή αναβάθμιση του εξοπλισμού της επιχείρησης σας μειώνοντας σημαντικά το μηχανογραφικό κόστος με άμεση απόσβεση και αυξημένη απόδοση.